Soft Cut-Out Sugar Cookies
...neboli Soft Cut-Out Sugar Cookies.
...aneb prostě sušenky, které budem ještě zdobit. Ať už je to marcipánem, polevou, sypáním,čímkoliv. Jsou měkoučké a křehké zároveň. A zvládne je i ůplný patlal.3/4 šálku (170 g) másla
3/4 šálku (150 g) kr. cukr
1 vejce
2 lžičky vanilk. extraktu
1/4 lž. mandlového extr. - jsou pak chutnější
2 a 1/4 šálky (281 g) hladké mouky
1/2 lžičky pr. do pečivaV míse vyšlehejte máslo, přidejte cukr a mixujte asi 3 až 4 minuty. Přidejte vejce, vanilku a mandlový extrakt a opět šlehat až se všechno pěkně spojí, asi 2 minuty. Smíchejte mouku a pr.do pečiva. Přidejte po trochách mouku a míchejte.
Těsto rozdělte na 2 stejné části. Rozválejte každou část na peč.papír asi na 3/4cm tloušťku.V šechno dejte na pečící plech a chladnička po dobu nejméně 1 hodinu. Chlazení je povinné.
Předehřejte troubu na 200´C. Těsto vykrojte formičkama , odřezky pryč a šups do trouby
na 8-11 minut. Nechte je vždy před zdobením ůplně vychládnout. Zůstávají měkké po dobu 5 dnů. Zmrazení: jdou zmrazit dobře až do 3 měsíců. Před vytažením rozmrazit přes noc v chladničce.
Dobrou chuť do práce!