Roasted Heart Potatoes
12. 2. 2015
Mohla bych mluvit o bramborách na hodiny, existuje nespočet receptů z této chutné zeleniny.
Dají se upravit na milion způsobů: vařené, pečené, grilované, syrový, nakrájený, strouhaný, pečené v kůžích, brambory se zelím, vařené s kůží a oloupané, nakrájené a lehce solené, nebo s šálkem mléka a spoustou másla, nebo se slanou zakysanou smetanou ... Tak proč si je neudělat jen tak jako mls....
Mám ráda pečené brambory, ale trvá tak dlouho, než se začnou vařit, než je dáte upéct do trouby. Jsou mnohem lepší než hranolky, podle mého názoru.
Na tyhle srdíčka budete taky potřebovat trochu času, ale jsou vydatné a hlavně vyrobené ve tvaru srdce-takže nevšední. Ideální pro Valentýnskou večeři. Normálně jsem ochotna se snížit pouze k tomu, že je oloupu a nakrajím, abych ušetřila čas. Ale proč párkrát v roce neudělat vyjímku?
....no a kdo nemá vůbec čas - není problém udělat srdíček jen pár a zbytek - na kostky.
Opečené brambory
6 velkých brambor
1 / 4 šálku - olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
kmín
paprika (volitelně)
Předehřejte troubu na 250´C.
Vymažte alobal štětcem s olejem a nachystejte na plech.
Naplňte hrnec vodou, přidáme sůl, přiveďte k varu, pak snižte teplotu na mírný plamen.
Do té doby brambory oloupeme, nakrájíme a vykrojte formičkou srdce. Brambory povařit asi 5minut a necháme trochu vychladnout.
Skombinujte všechny ingredience pro marinádu: olivový olej, sůl, kmín, pepř, paprika.
Šup na brambory, promíchejte a nechte sedět 5 minut.
Šup na plech.
Pečeme je 20-25 minut, v poločase opatrně otočit brambory.
Odekrýt a šup - grilovat brambory na dalších 5 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé.
Varianty
Můžete vynechat kmín a použijte rozmarýn, nebo jiné bylinky co se vám líbí.
Můžete také přidat česnek, jen ho přidejte ne více než 1 minutu před vybráním z trouby, jinak česnek můžete vypálit, a bude hořký.
Také mámm ráda pečené brambory s několika bobkovými listy a pepřem a česnekem.
Dobrou chuť!