Leopardí chlebík
Jo, joooo, dneska jedem v divočině...leopardí skvrny, to je cool... To je důvod, proč ho plácnout i na pekáč. Pardón... do formy. Chléb ála levhart. Nedoporučují malé rolky, pokud jste velmi hladní! Je to velmi žravé.
Bude nutné:
mouka - 375 gramů
na mléko - 250 ml
máslo - 50 g
cukru - 70 g
kukuřičného škrobu - 25 g
soli - 1/2 lžičky
sušeného droždí (1/2 sáček) - 3,5 g
vanilinu - 1 lžička
na světlé těsto - 5g kakaového prášku, 1velká lžíce mléka.
na tmavé těsto - 15 gramů kakaov.prášku a 1lžíce mléka.
Hrnec - směs mléka, vanilky, soli a kukuřičného škrobu a vymíchat. na oheň - přivést k husté kaši, ale bez vaření. Přidejte máslo a sejměte z desky a nechte vychladnout.
Po 30 minutách přidejte mouku, cukr a droždí, míchat, až se získá měkké, elastické těsto.
Rozdělte těsto na dva kusy. Jedna část zůstane bílá. Vytvořte z něj míč a zakryjte utěrkou proti vysychání. Rozdělte druhou část na polovinu. Budou to dva druhy tmavého těsta. V jedné části přidejte 15 g kakaa a lžíci mléka. Na druhé těsto přidejte 5 g kakaa a lžíci mléka.
Teď máme 3 kusy těsta ve třech barvách -bílé, tmavší a nejtmavší. Všechny zakryté utěrkou nechte 1,5 hodiny v teplé kuchyni.
Rozdělte každé těsto na 7kuliček. No a teď to krémové světle hnědé těsto vyválejte do "párku" a ten zabalte do tmavého těsta. ten tmavý zase zabalte do nejsvětlejšího a tak je skládejte do formy.