Jabkáč naruby
Tak todlencto je nejjednodušší jablkodort jaký znám a je úplně superbezvagrandiozní. Zespoda křupavý, uvnitř vláčný a zvrchu zlatavý. Jen se po něm zaprášilo. A tady je to:
- 5 jablek
- 3 vejce
- 200g práškocukru
- 200g polohrubé mouky
- 1/2 prdopeču
- 1 vanilkáč
- trochu strouhanky
- citronová kůra
- máslo, rum
- skořice
Táááákže: jabka oloupat a nakrájet na měsíčky. Plech: vymazat olejem, na to posypat strouhankou, na to posypat skořicí nebo skořicovým cukrem....jak chcete. Mísa: vejce + cukr = mix, pak +citr. kůra, + prdopeč, + rumu kolik zvládnete, + pol. mouka a trochu koření na štrúdl.
Na plech uložíme jablíčka, na to vylijem těsto a buch to do trouby klasika na 180´C dozlatava.
Pak už jen překlopit na tác, posypat skořicí nebo čímkoliv voňavým, pocákat čokoškou a mňam!