Gumové bonbóny
Každý mrňous snad má rád medvídky, hady, ty větší příšerky a kyselé hady. No a tak jsem pátrala, jak na to. Škola začala, tak proč na besídky a narozky neudělat nějaký ten gumák...
Není na tom nic složité....
ŽELATINOVÉ FOFR BONBÓNY Z FORMIČKY
1pytlík cukrářského želé červené - extra silné
300ml džusu brusinka
1pytlík žlutého silného cukr. želé
300ml pomeranč. džusu
Červené želé v prášku vymíchejte v kastrolu s brusinkovým džusem, nechat do varu, pak asi 1min povařit a trochu nechat zchládnout. Jak to začne želírovat šup do formiček v silikonových platech a tuhnout cca 2hoďky v lednici. podobně zmákněte i žluté želé s pomerančovým džusem. Popřípadě nalívejte do formiček střídavě oba druhy a máte dvoubarevné. No a jestli máte háfo času klidně i osmibarevné.
Nebo přidejte místo džusu jogurt nebo šlehačku s barvou jakou chcete a budou z toho takové ty matné jogurtové bonbósy.
No a malá výpomoc z netu jestli chcete žížalky....
BAREVNÉ EXTRA ŽELÉ KOSTKY
6 PLÁTKŮ ŽELATINY
400 ML STUDENÉ VODY
500G KRUP. CUKRU
AROMA ESENCE A BARVA NA OBARVENÍ
NA OBALENÍ: CCA 100G KRUPIC. CUKR
želatinu v kastrolku zalít 100ml vody a nabobtnat. 2.kastról - zbylých 300ml vody +cukr + sirup a provařit. Odstavit, mírně zchládlé nalít na želatinu a rozmíchat do rozpuštění (nesmí to vařit, jen ohřívat!!!).Ochutit esencí,obarvit barvivem a skoro chládnoucí nalít do pekáčku, vrstvu tak 1,5cm a vychladit. Nakrájet horkým nožem na kostky, všechny hned obalit v cukru a uložit do plastové krabice vyložené papírem na pečení. Nechte tak 2 dny krystalizovat, pak to krásně zpevní.........