Domácí zmrzlina
"Ven by psa nevyhnal jak je tam vedro, vytěšujete se na zmŕŕŕzku od které vám i zuby strrrrrnou zimou, šáhnete do mražáku...a nic. Vytěšovali jste se zbytečně.... Neprolévejte slzuchy, udělejte si vlastní mňamózičku - vlastní zmrzlinu. Mám tady dva receptíky, tak si snad vyberete.
Ovocná-jogurtová zmŕŕŕza:
Asi 1/2 kg mraženého ovoce - ála co mražák nabídne (maliny,borůvky,jahody...) dejte do mixéru, zaprašte 4 lyžicemi moučkového cukru a mixomatózujte. Šupněte do toho asi lžíci vody nebo mléka ať to nepraští mrazem a trochu to povolí. Pak do drti vmixněte 1 jogurt, nebo už jen ručičkama vmíchejte ušlehanou smetanu - jak se vám chce a jaké máte choutky .A tramtadadáááááá hotovo!!
Čokošková zmrŕŕŕźa:
Na asi 800ml zmrzlošky je potřeba vyhrabat ze špízu:
200g čokošky
300ml mléka
vanilku
3žloutky
75g cukru
200ml smetany na šlehání
Čokošku nakrájejte na kousky. Mléko do misky + vanilka a zahřát ve vodní lázni (max.60´C-nevařit). Mezitím ušlehat žloutky s cukrem a pak je pomalu zamixněte do teplého mléka. A furt šlehat až to lehce zhoustne. Čokinu rozpusťte a vmíchejte ji do žloutkové směsi. Pak ušlehejte smetanu a opatrně ji vmíchejte do směsi. A šúúúp...hoďte to do mrazáku. Po 2hoďkách promíchejte. Pak je potřeba vydržet a tak bajočko po hoďce to vždy promíchnout. Ale výsledek je mrazivě famózní...