Bílý dortík s malinami
Kvalitní bílá čokoška obsahuje pouze kakaové máslo, cukr, sušené mléko a vanilku. Nic víc. Kvalitní bílou čokošku vyrábí třeba česká firma Jordi´s nebo zahraniční Amedei a Valhrhona. Bílé čoko čočky by měli obsahovat 30% kakaového másla. To dodává správnou konzistenci a chuť. Táááákže hybáj nachystat: 200g bílé čokiny -nebojte se jde uhňácat i z obyčejné kupované tabulkové čokošky, 400g měkkého tvarohu, 3 lžíce moučk.cukru, 3 žloutky, 200ml smetany, 300g malin, 15 cukrářských piškotů, 50ml likéru - příchuť nechám na vás.
Čoko na kousky, a nad lázní rozpustit, sundat z lázně a vychládnout.Tvaroh, cukr a žloutky prošlehat, až to bude hladké tenkým pramínkem vlévat čoko a zašlehat ji. Pak vyšlehejte dotuha smetanu a opatrně ji vmíchejte do tvarohu s čokoškou. Já jsem vyložila formu na biskupský chlebíček folií a na dno dala maliny. Na to půlku krému,na to piškoty přelité likérem a na to zase krém. Zakrýt folií a lednice min. 3 hoďky. Pak už jen vyklopit na tác, folie pryč, posypat hoblinkama z čokiny a papkat.