Malinové dezertní vínko
5 l malinové šťávy
2,4kg krystalového cukru
2,5 l převeřené vody
1g živné soli pro kvasinky
Maliny umýt, okapat,rozmačkat. Přikrýt a 1-2 dny odležet.Pak vylisovat přes plátno. Vylisovanou šťávu nechat odstát a pakstočíme. Do malinové šťávypřidat 1,7kg cukru rozmíchaného s vodou, živ.sůl, promíchat a přelít do demižónu, který uzavřeme kvasnou zátkou.Necháme kvasit tak při 20´C-v normální teplé místnosti. Asi po týdnu se na dně usadí kal, víno stočíme do čistého demižónu, přidáme 700g cukru, zase zavřem a další 2-4 týdny čekání v chladnější místnosti.
Jakmile se víno vyčistí, tak přelijeme do lahví. Skladujem v chladnější místnosti.