Horká čokoláda s churros.
|
ChurrosChurros (čuros) je tradiční španělská pochoutka ze sladkého těsta připomínající podlouhlou koblihu. Ve Španělsku a v Latinské Americe jsou velmi oblíbené ke snídani a jsou v prodeji jak v kavárnách tak u pouličních prodejců. Papkají se teplé, posypané skořicovým cukrem a namáčejí se v čokoládě.Je to naprosto jednoduchá a mňamózní věc.Fakt je zkuste!!!
|
Potřebujete: 200g tmavé čokošky-min 50% kakaa, 100ml smetany na vaření, 100ml mléka, 1 lžičku medu, 1 lžičku vanilk.extraktu.
Na churros : 1hrnek vody, šp.soli, 50g másla, 1/2 lžičky van.extraktu, 1hrnek polohr. mouky, špetka prášku do pečiva, olej na smažení a cukr a skořici na posypání.
Nejdřív si udělejte churros. Vodu se solí a máslem svařte. Odstavte. Přidejte vanilku. Pak postupně přimíchat mouku se špetkou prdopeču (to je moje zkratka pro prášek do pečiva) a míchat až je z toho husté těsto, co se odlepuje od hrnce. Těsto šup do pytlíku se špičkou a na pomoučený vál dělejte proužky cca 10-15cm. Smažte v horkém oleji dozlatova. Posypat cukrem a skořicí.
Na horkou čokošku si nasekejte čoko na kousky. Vsypte je do mléka se smetanou. Přidejte med a vanilku. Na vodní lázni zahřívat a míchat, až se to rozpustí a vznikne krásně hustý, lesklý a neodolatelný nápoj.......mňam!