Čokopralinky s amarettem
1.) Potřebujem: 250g smetany ke šlehání, 90g másla, 400g hořké čoko, 80ml amaretta, 250g marcipánu.
2.) Smetanu přivedem k varu a odstavit. Přidat máslo a nechat rozpustit. Smetana musí schládnout na 50´C.
3.) Čoko rozpustit ve vodní lázni. Misku sundat z lázné nabok a přilévat smetanu s máslem. Pomocí gumové stěrky promíchávat. Pak přidat amaretto a krátce prošlehat mixérem.
4.) Hmotu nalít do pekáčku vyloženého folií, dát do lednice a do druhého dne nechat ztuhnout.
5.) Druhý den rozválet marcipán na plát, na ten vyklopte ztuhlou čokoládu. Překrojte na dva stejně velké pruhy a položte je na sebe.Dejte chvíli ztuhnout a pak už můřete horkým nožem krájet malé bonbony.