Čokoládová roláda
55g kakaa-holandského typu
špetka soli
3 vejce
70g tmavého cukru
Náplň:
120g hořké čokolády-nalámat na kousky+hoblinky na ozdobu
1 lžíce tmav.cukru
125ml smetany na šlehání
Na plech peč.papír, troubu nahřát na 180´C. Do mísy – vyšlehat vejce a cukr dohladka,pak přidávat nadvakrát kakao a špetku soli. Těsto rozetřít na papír, pečem 8-10minut. Po upečení překlopit na mokrou nebo pr.cukrem poprášenou utěrku, sundat papír a vychládnout. Uděláme si náplň:
Do mísy dát čokoládu, cukr a 2 lžíce smetany. Mísu nad vodní lázeň a míchat dokud se čoko nerozpustí. Pak přidat zbytek smetany.Roládu rozvinout, potřít náplní a zatočit. Posypat kakaem, dozdobit stružlinkami čokolády a do lednice chladit.